4 tips om je huis te beveiligen tijdens donkere dagen

Met de volgende tips hou jij de inbrekers buiten!

1. Post niet over je afwezigheid op sociale media

In deze tijden kan je iemands leven volgen op sociale media. Ook wanneer je niet thuis bent, kan heel de wereld dit zien. Inbrekers kunnen hier handig op inspelen. Ze weten precies wanneer je vertrekt en wanneer je gaat terugkomen. facebook

Hou ook je vakantiekiekjes voor na je verlof en voorkom dat inbrekers tijdens je vakantie inbreken.

2. Misleid de inbreker

Wanneer een huis bewoond lijkt, zal een inbreker minder snel kiezen voor die bepaalde woning om een inbraak te plegen. Laat buitenverlichting met sensoren of een automatische rolluik plaatsen. Vraag daarnaast ook aan vrienden of familie om de brievenbus leeg te maken als je langer weg bent.

huisdonkerAls een inbreker door een raam kan zien dat er waardevolle spullen aanwezig zijn in je woning, zal hij/zij sneller toeslaan. Zorg er daarom voor dat je laptop veilig opgeborgen is en leg cash geld of dure juwelen op een veilige plaats.
camera
3. Beveilig je huis extra goed

Het spreekt voor zich dat je de deur steeds op slot doet, zelfs al ben je maar even niet thuis. Leg je sleutel dan ook niet onder een bloempot of onder de deurmat. Deze locaties zijn te voor de hand liggend.
Zorg er daarnaast ook voor dat je deur met extra veiligheidssloten beveiligd is. Laat buitencamera’s plaatsen, die je kan koppelen aan je smartphone. Zo kan je ook tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil houden op het thuisfront.

4. Maak een lijst op met waardevolle spullen
lijst
Iedereen verzamelt enorm veel zaken. Sommige zijn al wat waardevoller als andere. Maak daarom een lijst op van alle waardevolle spullen die je in huis hebt. Zo merk je meteen of er iets weg is. Schrijf de serienummers en de aankoopwaarde van de producten op zodat je later van de verzekering een correcte vergoeding kan krijgen.

Meer advies over veiligheid in huis? Surf naar www.besafe.be