Investeren in vastgoed voor de erfenis van uw kinderen/kleinkinderen

U bent op een leeftijd aangekomen dat uw lening volledig is afbetaald en u al een flinke spaarpot heeft. Is het dan slim om te investeren in vastgoed voor de erfenis van uw kinderen en/of kleinkinderen? Het antwoord is zeker en vast: ja! Het leven wordt steeds duurder en het wordt steeds moeilijker voor jonge mensen om zelf een huis of appartement aan te kopen. Investeren in vastgoed is een goede manier om uw kinderen en/of kleinkinderen een financieel duwtje in de rug te geven.

De aankoop van een huurwoningflat


Wanneer uw woning is afbetaald, is de aankoop van een huurwoning een goed idee. U ontvangt maandelijks van de huurders het huurbedrag, waardoor u uw spaarpot mooi aanvult. Moet u een lening aangaan voor de aankoop van de huurwoning? Dan betaalt u deze af met de inkomsten van de huur. Later kunnen uw kinderen deze woning verkopen of verder verhuren.

Doe aan successieplanning door een gesplitste aankoop

oudere vrouwWanneer u een pand koopt met gesplitst gebruik, zorgt u ervoor dat het bezit gedeeld wordt tussen twee partijen. U zal het vruchtgebruik hebben en de blote eigendom is voor uw kinderen en/of kleinkinderen. Het vruchtgebruik en de blote eigendom vormen samen de volle eigendom.

Hoe de aankoopprijs van het pand wordt opgesplitst is afhankelijk van uw leeftijd als vruchtgebruiker. Contacteer een notaris voor meer advies hieromtrent. Let wel op dat de gelden die nodig zijn voor de aankoop van de eigenaars zelf moeten komen. Dat betekent dat uw kinderen ook hun deel zelf moeten betalen. Wilt u dit deel ook voor uw kinderen betalen? Dan moet u eerst de gelden schenken zodat uw kinderen hiermee hun deel kunnen bekostigen.