Erkende schatting nodig?
Uitgebreide expertise

In sommige gevallen is een gewoon schattingsverslag niet voldoende. De Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) heeft afspraken met erkende schatters-experten. Zij maken een schattingsverslag op dat aan een aantal formele eisen en eisen op vlak van kwaliteit moet voldoen. De Vlaamse Belastingdienst zal deze schatting aanvaarden als een realistische waarde op voorwaarde dat de schatter de regels heeft gerespecteerd.

Goed nieuws, want Immo VL heeft ondertussen 2 Erkende Schatters-Experten in huis. Collega's Dennis Van Eynde en Kris Thys kunnen u helpen met een uitgebreide expertise die voldoet aan de eisen van de Vlaamse Belastingsdienst.

 

Wanneer heb ik een erkend verslag nodig?
icon chat

Echtscheiding

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Wat zal er gebeuren met de gezinswoning en overige vastgoedinvesteringen? Uitkopen van de woning, verdelen of misschien alles verkopen? 

Af en toe komen beide partijen niet overeen of vereist de advocaat of rechtbank van beide tegenpartijen een officieel verslag, erkend door VLABEL. In dit geval wordt een gewoon schattingsverslag niet aanvaard en dient men te kiezen voor een erkende schatting, opgesteld door een Erkend Schatter-Expert.

icon chat

Nalatenschap

Bij elk overlijden moet de nalatenschap van de overledene worden aangegeven aan de Vlaamse Belastingdienst inzake de erfbelasting. Ook als de overledene weinig of geen bezittingen had, moet er aangifte worden gedaan. In deze aangifte wordt het vermogen van de overledene geraamd en wordt de verkrijging van de nalatenschap uitvoerig beschreven. Vaak behoort er ook vastgoed tot het vermogen van de overledene, hier kunnen wij u bijstaan om dit gedeelte van de nalatenschap op een correcte manier op papier te zetten volgens de eisen van VLABEL.

icon chat

Vastgoedportefeuille

De boekhouding van bedrijven vereist een officieële inventarisatie van de ganse vastgoedportefeuille. Om deze in kaart te brengen en de cijfers te laten kloppen wordt er overgegaan tot een erkend schattingverslag. 

Bevindt u zich in één van bovenstaande situaties of heeft u nog een andere reden tot schatting? Dan heeft u voortaan de keuze voor een gewone gratis schatting door onze vastgoedexperten of een uitgebreide expertise door onze Erkende Schatters-Expert van VLABEL.

Aarzel niet om ons te contacteren voor de voorwaarden.

Collega Kris helpt u graag verder.

 

 

KRIS THYS


Erkend Schatter Expert
Identificatienummer VLABEL 005239143990

BIV 505.668


 

Klik hier voor meer info over Erkende Schatters Experten van VLABEL.

Meer artikels
Nieuwsbericht

icon chatWij bundelen onze krachten en worden één team

Nieuwsbericht

icon chatSloop en heropbouw, verlaagd BTW percentage 6%

Nieuwsbericht

icon chatSlim (ver)huren met Rentio

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod?
Laat weten wat je zoekt en wij helpen je verder!

Blijf op de hoogte